Csapatunk Bemutatóink Fegyverzet Kézmûvesség
Harci szekerek Tüzérség Tábor
Mátyás király apja Huyadi János már sikerrel alkalmazta a harci szekereket a seregében. A cseh huszitáktól leste el a használatukat, és állította csatarendbe a jól bevált eszközöket. Mátyás pedig még magasabb színvonalon használta õket, a seregébe átpártoló cseh zsoldosok révén. Õ is kombinálta a szekereket a szálfegyveres gyalogsággal, és a tüzérséggel.
A szekerekbõl egy hatalmas kerítést alkottak, belülre helyezték el a lakósátrakat. A szekereket összeláncolták egymáshoz, illetve ágyúkat helyeztek közéjük. A csapatunk bemutatói során mi is így alkalmazzuk a fegyvereinket. A puskásaink a lõrésekbõl tüzelnek, miközben a pajzsok takarásából a számszeríjászaink lõnek. Szálfegyvereseink a szekér biztonságából verik vissza a betolakodókat.
A harci szekér önálló bemutatóra is alkalmas, mivel számos funkcióval rendelkezik. Külön érdekesség a kerekek közé elhelyezett deszkapalánk. Még innen is védték a szekér mögé vezényelt katonákat. Természetesen eredeti ábrázolásokból származnak a részletek.